Åffer trur du Sigbjørn Johnsen var finansminister to ganger?

Kort oppsummert – jeg tror det er et fortrinn med litt dialekt og sunn fornuft i møtet med kunden. Vi skal ha regnskapsfolk som veileder kunden i den teknologiske jungelen, i tillegg til spesialister som gir gode råd til kunden med «tjukk L». Og ja – da er det er plass for et teknologisatsende økonomi- og regnskapskontor; sjøl med utspring på Dokka.
 
Teknologiutvikling
Thomas Andersen er styreleder i Lykketall AS, og med økonomiutdannelse fra Skottland og 20 år innen bank og finans, er det en viss erfaring å spore. «Teknologi - som er styrende og selvbetjent blir det bare mer av, men det har overrasket meg at det har gått seinere enn jeg trodde. Vi drev jo med disse «Mcash – greiene» for mange år siden, men det måtte en pandemi til for at vi skulle begynne å bestille pils til bordet via en app».

 


 
Et regnskapsbyrå som skal automatisere og kutte sin egen tidsbruk
«Mange vil selvfølgelig trenge hjelp til regnskapet sitt i lang tid framover, men de trenger også hjelp for å få et bedre beslutningsgrunnlag, enn til det å føre selve regnskapet. Integrasjonsmulighetene går i været og det spruter av slike «gjør det sjøl-løsninger» som ikke fungerer godt nok. Det er et større behov for støtte og support, for å hjelpe folk til å navigere i tekniske muligheter», understreker Andersen.
 
Lykketall sin ambisjon er å bygge et spennende kompetansemiljø i skjæringspunktet økonomi, teknologi og rådgivning, men med lokal tilstedeværelse og en nærhet til kunden. Gjennom bruk av data, maskinlæring og automatiserte løsninger, skal man effektivisere prosessene og skape merverdi for kundene.
 
Bli diger eller dø!
«Jeg tror det på sikt vil bli større enheter, og at det blir et behov for konsolidering for å overleve. I bank ser vi denne trenden, og at den i stor grad er drevet av lovgivning og krav til rapportering til offentlige myndigheter. Du må være diger for å kunne levere», poengterer Andersen.
 
«Alternativet er å ta i bruk ny teknologi og tenke nytt. Innovasjon kommer ikke fra de store som beskytter si ega ræv og inntjening, det kommer fra aktører som Lykketall som utfordrer markedet», humrer styrelederen. Lykketall har tverrfaglige team som forstår endringer, som evner å sette seg inn i kundens hverdag, og bidrar til å løse utfordringene. Noe som ikke møtes med flere timer og økte priser, men gjennom nye produkter og tjenester som gir merverdi.

 


 
Pandemien som katalysator
«Pandemien har vist oss mulighetene som ligger i å jobbe desentralisert. Du kan i større grad jobbe der det er fint å bo, i stedet for å pendle for å ha en interessant arbeidsplass. Og da er det samme om regnskapskontoret ligger på Dokka, på Gjøvik eller i Oslo. Med dedikerte og oppegående folk som bor og jobber i sitt egen nærområde», sier Andersen. 
 
«Det var selvfølgelig ikke dialekta til Sigbjørn som gjorde han til finansminister, han var rett og slett smart i huggu. Men han hadde med seg noe av det beste fra Innlandskulturen, og det tror jeg ikke er noen hemsko. Forutsatt at vi får med oss gode nok folk, er jeg ikke i tvil om at det jobber 30-40 stk. i Lykketall om noen få år. Og med dagens teknologi kan de strengt tatt jobbe i sitt eget nærområde hele gjengen», avslutter styrelederen. «Velkommen skal de i hvert fall være!»

 

 

| Vi er på jakt etter flere ansatte. Er dette deg - ta kontakt med oss her

Lykketall AS ble etablert i 2020 og er et autorisert regnskapsførerselskap med utspring fra teknologi- og kompetansefellesskapet NT6, og med kontor på Dokka og i Oslo.
 
Byrået har ingen geografisk begrensing i forhold til kunder, da man benytter digitale og skybaserte verktøy for samhandling. Har hovedfokus på verdiskapning og det å fjerne rutineoppgaver for å være mer til stede for kunden.
 
Lykketall benytter Tripletex som motor i sin digitale satsning, og gjennom skreddersøm, tilpassede rapporter og dashbord, har kunden full tilgang til egne tall som løpende oppdateres.
Kontakt oss